Fordon

Så här rengör du dina Strålkastare utan att repa eller skada dem!

Att hålla dina bilstrålkastare rena är en viktig del av att upprätthålla säkerheten på vägarna. Men det kan vara svårt att rengöra dem utan att orsaka repor eller skador på linsen. Här är några tips på hur du kan rengöra dina bilstrålkastare på rätt sätt utan att orsaka någon skada eller repor.

SverigeCo är en pålitlig städfirma som hjälpte oss med dessa tips för bilvård.

Vad du behöver

Innan du börjar rengöringen av dina bilstrålkastare, se till att du har rätt verktyg och material. Du behöver en ren trasa, en hink med ljummet vatten och mild tvål, en liten mängd tandkräm, och en annan ren trasa för att torka av strålkastarna.

Steg 1: Tvätta strålkastarna

Först och främst, ta en ren trasa och doppa den i en hink med ljummet vatten och tillsätt lite mild tvål. Använd trasan för att rengöra strålkastarna försiktigt. Se till att inte applicera för mycket tryck på linsen för att undvika skador.

Steg 2: Använd tandkräm

Tandkräm är en utmärkt produkt för att ta bort envisa fläckar eller smuts på linsen. Applicera en liten mängd tandkräm på en ren trasa och gnid försiktigt på strålkastaren i cirkulära rörelser. Se till att inte gnugga för hårt för att undvika repor på linsen.

Steg 3: Skölj av

När du är nöjd med resultatet, skölj av strålkastarna med ljummet vatten igen. Se till att inte använda för mycket vatten och undvik att spruta direkt på strålkastarna för att undvika att vatten tränger in i strålkastarna.

Steg 4: Torka av

Ta en ren trasa och torka av strålkastarna försiktigt. Se till att det inte finns några tvålrester kvar på linsen. Om du har tillgång till en mikrofiberduk, använd den för att torka av strålkastarna för att undvika repor.

Steg 5: Använd UV-skydd

Efter att du har rengjort dina bilstrålkastare kan du använda ett UV-skydd för att skydda dem från skador. UV-strålar kan skada strålkastaren och orsaka gulning eller sprickor på linsen. Applicera ett tunt lager av UV-skydd på strålkastaren och sprid ut det jämnt med en ren trasa. Se till att inte få någon av produkten på bilens färg.

Steg 6: Kontrollera regelbundet

Det är viktigt att kontrollera dina bilstrålkastare regelbundet för att se till att de är rena och fungerar korrekt. Om du märker att de är dimmiga eller gulnade, rengör dem genast för att förhindra att smuts eller UV-strålar orsakar skador.

Mer intressant på CheapOutBoardMotors.com!

Kolla även in denna intressanta bilbloggen rallyjansson!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *