halogen
Fordon

Kan jag använda HID-lampor i min bil med halogen?

Vi upptäcker att många av våra kunder har en bil som använder halogen lampor, men vill ha utseendet och stilen som en xenon HID. En av de vanligaste frågorna vi får på PowerBulbs HQ är: “Kan jag använda HID-lampor på min halogenbil?” Det korta svaret är ja, men du måste använda ett HID Conversion Kit. Xenon HIDs passar inte in i utrymmen som är designade för halogenlampor och vice versa. Läs mer på min blogg här.

Fortsätt läsa för att få ner det på att montera xenonlampor i en halogenbil…

halogen-hid

Hur vet jag om min bil använder HID-lampor?

Det finns några sätt att kontrollera detta. Du kan titta i din fordonshandbok, som visar den mest uppdaterade monteringsinformationen. Om ditt fordon använder xenon HID, kommer du att leta efter en koppling som börjar med ett “D”, till exempel “D2S”.

Om du inte har din fordonshandbok med dig, oroa dig inte! Vi har en pålitlig glödlampssökare på vår sida. Klicka bara här för att gå till vår hemsida och fyll i ditt fordons uppgifter. Du kan sedan bläddra i hela utbudet av glödlampor i din specifika passform.

Passar HIDs min bil med halogen?

Om din bil är designad för att använda halogenlampor kan du inte bara installera Xenoner – de passar fysiskt inte. Ta en titt på den här jämförelsen av en halogen- och en Xenon HID-lampa:

Om du jämför baserna på lökarna ser du att de ser helt annorlunda ut och därför inte är utbytbara. Anledningen till detta är att halogenlampor kan kopplas in direkt i bilen utan problem. På grund av gasurladdningstekniken som används i Xenon HIDs, måste basen på glödlampan utformas på ett annat sätt för att klara detta.

Kan jag montera halogen i min Xenon-bil?

Bara för att komplicera saker och ting kan halogenlampor ibland passa in på vissa ställen på en HID-bil. De flesta bilar använder separata glödlampor för sina halvljus och helljus, och på en Xenon-bil kan du upptäcka att du har en Xenon-lampa i ditt halvljus och en halogen i ditt helljus. En halogenlampa skulle dock inte passa in i Xenon-sockeln, och vice versa.

halogen-led-lampor

Vad sägs om ett HID-konverteringskit?

Om du vill att HID-lampor ska passa din halogenbil finns det HID-konverteringssatser på marknaden som hjälper dig att göra detta. Kolla in vårt utbud av HID-konverteringssatser tillverkade av M-Tech. Alla dessa högkvalitativa kit kommer med en gratis 12 månaders garanti för sinnesfrid.

Hur kan jag få en Xenon HID-effekt från mina halogen lampor?

Det finns många bra alternativ om du är ute efter ett vitt ljus från en halogenlampa. Om du vill förbli laglig på vägen, ta en titt på följande glödlampor:

OSRAM Cool Blue Intense – en färgtemperatur på upp till 4200K gör Cool Blue Intense till ett idealiskt val för förare som vill ha den ultimata stilen samtidigt som den förblir laglig på vägen.

Om du är ute efter en mycket nära färgmatchning för fabriksmonterade Xenoner, finns det några glödlampor med högre Kelvin-betyg än de som nämns ovan. Observera att dessa inte är väglagliga och inte lämpar sig för användning på allmänna vägar. Våra storsäljare i denna kategori är:

Philips Diamond Vision – Diamond Vision-serien har ett Kelvin-värde på 5000K, vilket ger dig ett starkt, skarpt vitt ljus som är en nära färgmatchning med en standard Xenon HID.

PIAA Stratos Blue – med en färgtemperatur på 6000K producerar PIAA Stratos Blue-serien ett starkt vit-blått ljus på vägen.

Du kan också ta en titt på hela vårt sortiment av Styling-lampor här.

Vi hoppas att det här inlägget har besvarat dina frågor angående användningen av HID-lampor på din halogenbil. Vill du veta mer om led lampor?

Här kan du läsa fler artiklar om allt som rör bilen, garaget och motorsport.

Om du är intresserad av ny teknik besök gärna nicetech.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *