Städa
Fordon

Städa din Bil: 5 Produkter som du INTE bör använda

Det är mycket viktigt att städa bilen för att hålla den i gott skick, få den att se ut som ny, snygg och ren. För att uppnå detta är det nödvändigt att lära sig hur man väljer de bästa produkterna som om man vore en riktig städfirma med erfarenhet av det.

Därför ska vi här berätta vilka produkter du inte ska använda för att städa din bil. Tänk på att var och en av dessa produkter aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, aldrig ska användas på ditt fordon på grund av alla konsekvenser som detta kan få.

1) Blekmedel

Den första produkten du aldrig bör använda när du städar din bil är blekmedel. Detta beror på att blekmedel är en av de mest skadliga produkterna för fordon på grund av dess starkt oxiderande och frätande karaktär.

Genom att använda blekmedel kommer du att få det att slita på färgen på färgen och få plasterna att korrodera. En annan sak att ta hänsyn till är att blekmedel har en blekande effekt som gör att till exempel textilier förlorar sin färg och blir fläckiga.

2) Klor

En annan produkt som du aldrig bör använda när du städar en bil är klor. iShine (ett städföretag i Stockholm) berättar att det beror på att natriumhypoklorit är väldigt likt oxidationsmedlet i blekmedel, vilket bara kommer att orsaka korrosion i lack och plast.

Om du vill använda blekmedel för att fläcka bilens klädsel är det bättre att förkasta denna idé helt och hållet. Det enda som klor kommer att göra är nämligen att fläcka det, vilket också sker med blekmedel eftersom det har en mycket stark blekande effekt.

3) Produkter som innehåller Hydroklorid

Även om detta kan verka konstigt kan det för många människor vara en logisk idé att använda muriatsyra när du vill ta bort en mycket svår fläck. Om du till exempel har blivit stänkt med asfalt eller har haft färg på din bil skulle det vara ett alternativ att använda en syra för att ta bort den typen av fläckar.

Helt fel! Att använda produkter med Hydroklorid är ett allvarligt misstag eftersom den höga surhetsgraden hos denna kemikalie bara kommer att generera hög korrosion. Denna korrosion kommer att skada din färg, plast och till och med metallen i bilens struktur.

4) Torka av med Vinägerblandningar

Även om ättika kan vara mycket användbart för att rengöra ditt fordon, till exempel för att städa bort fettet från vindrutan och fönstren, är det ingen bra idé att använda den på karossen. Detta beror på att ättika trots allt är en syra som orsakar korrosion.

Metaller och färg är vanligtvis de material som påverkas mest av själva ättikens korrosiva verkan. Därför är det bäst att inte använda ättika för att rengöra till exempel bilens kaross eller dess plastkåpor.

5) Städa med produkter som innehåller Lösningsmedel

Den sista produkten som du till varje pris bör undvika att använda är lösningsmedel. Vi återkommer till att det finns vanliga fläckar som kan vara svåra att ta bort, till exempel asfalt som kan stänka dig när du asfalterar en väg, eller ett annat fordons lack.

För att ta bort sådana fläckar använder många människor ofta lösningsmedel, vilket är ett fullständigt misstag. Detta beror på att lösningsmedel har en mycket frätande verkan på färgen. Även om de kan få fläckarna att gå bort, kommer de också att få färgen att gå bort tillsammans med dem, vilket skadar färgen.

Städa

Glöm inte att läsa denna artikel om bilar!

Har du ett intresse om företagande, service- och tjänster? Klicka här och läs mer!

Kika även på bloggen noisyenvironment som förklarar varför man inte bör blanda vissa städprodukter.

Hitta en annan informativ blogg att läsa leoandwaltsauto.

Vill du ha miljövänliga produkter? Kolla då in veganisma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *